Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Cum să ai grijă de tenul tău în sezonul rece?

Postat de Raula Huțan pe
Cum să ai grijă de tenul tău în sezonul rece?

Fața ta este cea mai expusă zonă a corpului pe tot parcursul anului - de la zilele toride, până la zilele geroase de iarnă, zona feței este cea mai "afectată" de capriciile vremii. Tu știi să o îngrijești corespunzător în zilele friguroase de iarnă? Iarna, pielea noastră se resimte fie că vrem, fie că nu. Anotimpul rece ne trimite cu gândul la ciocolată caldă, la stat în casă sub o pătură moale și la confortul căminului nostru, dar ce facem atunci când suntem nevoite să ieșim afară și să ne întâlnim cu frigul? Avem, cu siguranța, nevoie de extra hidratare pentru tenul nostru în această perioadă. E important ca tenul să nu sufere din cauza temperaturilor scăzute și a aerului uscat pentru a avea, mereu un aspect sănătos și curat. 

Care sunt principalele probleme cu care se confruntă tenul pe perioada iernii?

- ten uscat, descuamări ale tegumentului
- piele inflamată
- pete roșii
- mâncărimi, senzația de usturime și de "piele care ține"
- sensibilitate crescută

Dacă te-ai confruntat măcar o dată cu una din aceste probleme, probabil știi deja că din cauza acestora este lipsa hidratării corespunzătoare a tenului.

Peste tot auzim că "hidratarea este baza unui ten sănătos", dar ne-am gândit vreodată de ce? 

Pielea, în complexitatea ei, dispune de un strat de hidratare care, iarna poate fi afectat extrem de ușor din cauza insuficienței umidității din aer și a temperaturilor scăzute. Nu ne dăm seama dar, de fapt, pielea noastră extrage "automat" umiditatea din aer și se rehidratează într-un anumit procent, însă dacă umiditatea aerului este prea scăzută, acest lucru nu se va întâmpla. 

Ce produse trebuie să folosim iarna pentru a menține nivelul optim de hidratare al tenului sau la ce să fim atenți când mergem la shopping de produse cosmetice?

  • Demachiantul este unul din produsele indispensabile din rutina de skincare corectă, dar ai grijă ca acesta să aibă proprietăți hidratante și evită demachiantele care usucă tenul. Alege produse pe baza de uleiuri care vor hidrata tenul în timp ce îl vor curăța de impurități – în special demachiantele cremoase care au proprietăți hidratante.
  • Ai mare grijă la exfolianți / scruburi sau spumă de curățare sau care sunt făcute pentru a înlătura cât mai bine grăsimea de la nivelul tegumentului. Aceste produse trebuie folosite mai rar în perioadele reci și neapărat trebuie să fie urmate de aplicarea unui ulei uscat sau a unei creme intens hidratante.
  • Pentru că senzația de confort să ne însoțească întotdeauna, avem nevoie de o protecție solară care să ne asigure că tenul nostru îi va face față frigului. Protecția solară este esențială în rutina noastră zilnică, deci, chiar dacă afară este toamnă sau iarnă, avem  nevoie de protecție SPF.

Pentru anotimpul rece, o soluție ideală sunt uleiurile presate la rece, care au și ele, factor de protecție – mic. Pe lângă protecția oferită, acestea hrănesc pielea în profunzime, iar tenul devine luminos și ferm.

Tenul tău este uscat "din naștere" și nu știi cum să îl îngrijești în perioada rece? Avem niște sfaturi pentru ține. 

În primul rând, trebuie să șții că tenul uscat este cel mai sensibil dintre toate tipurile de ten, mai ales acum, când temperaturile scad și tenul tău tinde să se usuce și mai tare. Fără să ţii cont de acest aspect în alegerea produselor cosmetice, rişti să îţi strici tenul. Şi ştii deja că, pentru o primă impresie, tenul este foarte important.

După mulți ani de cercetare în domeniu, suntem convinși că produsele naturale Mayie îți vor fi de mare ajutor, iar tu vei avea în sfârșit tenul mult visat. Așa că, am făcut o listă cu produse MUST HAVE pentru doamnele și domnișoarele cu ten uscat:

Toate aceste produse te vor ajuta semnificativ la îngrijirea tenului  şi îl va hidrata, pentru a avea o piele catifelată, chiar şi în cele mai dificile momente.
În special, uleiurile presate la rece au efecte surprinzătoare în rehidratarea oricărui tip de ten afectat de temperaturile scăzute. Pe lângă efectul de hidratare intensă, aceste uleiuri au proprietăți antiinflamatoare, sporesc elasticitatea pielii, și elimină radicalii liberi, prevenind astfel formarea ridurilor.

Ce produse Mayie sunt recomandate în sezonul rece?

  • Uleiul de măceșe Mayie (Rosehip) acționează de la exterior la interior, creând o barieră de apărare împotriva iernii reci. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar și pentru restul corpului. 
  • Apa de  mușețel Mayie are un efect calmant, purificator și antiseptic. Iarna, tenul uscat are nevoie de extra hidratare, iar apa de mușețel este aliatul perfect. Se poate aplica dimineața și seara, ori de câte ori simți nevoia de o piele intens hidratată. 
  • Apa florală de lavandă - am creat această apă cu gândul ca tu să te relaxezi și în același timp, tenul tău să se bucure de hidratare, calmare și regenerare. 
  • Serul anti-aging Melissa Youth Mayie este un superaliment pentru ten, foarte bogat în acizi grași esențiali, vitamina E și vitamina D, perfect pentru rutina ta de dimineața. Complexul de Omega-7, Omega-9 și principiile active ale Melissei au grijă că tenul tău să întinerească sănătos și să radieze.

Descoperă întreaga gama de produse 100% naturale, produse în România pe www.mayie.ro

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate