Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Multiplele beneficii ale apei de trandafir

Postat de Tudor Panait pe
Multiplele beneficii ale apei de trandafir

Astăzi îţi voi prezenta o poţiune magică pentru frumuseţe: apa de trandafir. Un produs natural, cu un miros aromat şi cu multe efecte benefice asupra pielii. Indiferent de ce tip de piele ai, apa de trandafir poate fi adăugată cu uşurinţă în cosmeticele pe care le foloseşti. Însă, înainte de toate, trebuie să te asiguri că produsul pe care îl vei cumpăra este 100% natural.

Acest ingredient magic a fost folosit încă de pe timpul Egiptului Antic, de către personalităţi celebre, precum regina Cleopatra, care utiliza zilnic apa de trandafir.  Pe de altă parte, beneficiile erau cunoscute chiar şi de către mai înalții din Imperiul Roman. 

Iată și lista de beneficii:

Ajută la menţinerea echilibrului pH-ului pielii şi controlează excesul de sebum al tenului gras.

O piele sănătoasă are valorile pH-ului între 4,5 şi 6,2, acesta fiind considerat un mediu acid. Aciditatea este necesară deoarece încetineşte procesul de dezvoltare a bacteriilor, precum cele care contribuie la formarea acneei. Spălându-ne pe faţă cu săpun şi apă, folosim produse alacaline, astfel stratul acid de protecţie a pielii poate deveni uşor dezechilibrat. Tocmai de aceea, apa de trandafir se poate folosi pentru a spori protecţia şi efectul acidităţii normale a pielii.

Modalitate de folosire: 
Pe post de demachiant: combină o linguriţă de apa de trandafir cu foarte puțin ulei de cocos extra-virgin şi pune acest mix pe un tampon demachiant, iar apoi aplică pe piele.

Reduce roşeaţa pielii iritate sau cea cauzată de coşuri, dermatită sau eczemă.

Datorită proprietăţilor sale antinflamatoare, astrigente şi antibacteriene, apa de trandafir ajută în reducerea petelor de roşeaţă, combate acneea, eczemele şi dermatita. Odată aplicată pe piele, înlătură sebumul şi impurităţile acumulate în pori. Efectul astrigent ajută la atenuarea capilarelor sparte şi reducerea punctelor roşii.

Modalitate de folosire: 
Pe post de toner: pur şi simplu aplică doar câteva pufuri de apă de trandafir pe ten, imediat după curăţarea pielii. Astfel, vei ajuta la închiderea porilor.

Ajută la hidratarea şi revitalizarea pielii uscate.

În urma aplicării apei de trandafir, pielea se va simţi împrospătată şi hidratată, deoarece aceasta va pătrunde în piele. Apa de trandafir poate fi utilizată ori de câte ori pielea se simte uscată şi fără tonifiere, deoarece nu crează depedendenţă.

Vindecă rănile şi cicatricile cauzate de acnee.

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, apa de trandafiri înlătură bacteriile infecţioase şi reduce petele cauzate de acnee, dermatită sau chiar cauze exterioare, precum muşcăturile de ţânţari sau insecte. 

Modalitate de folosire: 

Probleme cu acneea? Amestecă o lingură de suc de lămâie cu o linguriţă de apă de trandafir, iar apoi aplică pe ten cu un tampon demachiant. Masca se lasă 30 de minute, iar apoi se înlătură cu apă proaspătă.

Îmbunătăţeşte structura firului de păr şi ajută la eliminarea mătreţii.

Adaugă doar câteva pufuri de apă de trandafir în şamponul sau balsamul pe care îl foloseşti, iar în urma utilizării, părul tău se va bucura de hidratarea de care are nevoie. Pe lângă hidratare, părul tău va avea o aromă plăcută.

Modalitate de folosire:

Păr uscat, care se electrizează uşor? Amestecă o lingurită de apa de trandafir cu glicerină cosmetică, iar apoi aplică soluţia cu ajutorul tampoanelor cosmetice pe scalp, masându-l pentru 10-15 minute. Lasă compoziţia să îşi facă efectul timp 30 de minute, iar apoi spală cu şampon.

Îţi doreşti un păr sănătos, care să strălucească? După şamponare, aplică doar câteva pufuri pe părul umed.

Previne efectele îmbătrânirii.

Adesea găsită ca şi ingredient natural în produsele de frumuseţe, apa de trandafir ajută la combaterea ridurilor, datorită efectelor sale anti-îmbătrânire. În plus, dacă este aplicată ca toner, poate linişti pielea iritată şi reduce aspectul ridurilor. 

Dacă aceste beneficii te-au convins să achiziţionezi o sticluţă de apă de trandafir naturală 100%, te invităm să arunci aici un ochi :)

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate