Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Produsele potrivite pentru îngrijirea tenului sensibil

Postat de Tudor Panait pe
Produsele potrivite pentru îngrijirea tenului sensibil
Este foarte important să ne adaptăm rutina de îngrijire zilnică în funcție de tipul tenului nostru. Dintre toate tipurile de ten, cel sensibil necesită o atenție deosebită în ceea ce privește produsele pe care le folosim. La primele semne de sezon rece este indicat să revizuim gama de produse cosmetice folosite și să acordăm pielii un surplus de hidratare și o curățare mai blândă. 

Tenul sensibil este un ten care reacționează ușor la orice factori de mediu precum frigul, vântul sau căldura dar și la produse cosmetice, uneori fiind chiar intolerant la anumite substanțe. O piele sensibilă se recunoaște prin reacțiile ei de roșeață, mâncărimi, senzație de uscat care nu dispare, alergii, coșuri, iritație. De menționat este și faptul că anumite persoane experimentează în anotimpul rece un fenomen de sensibilizare a tenului lor, deși în restul anului nu prezintă această problemă.

Astfel, luând în calcul atât ingredientele cât și efectele următoarelor produse, am pregătit o rutină de îngrijire zilnică a tenului sensibil bazată pe o curățare/demachiere/tonifiere blândă și o super hidratare.



Pasul 1: curăţare/demachiere/tonifiere

Pentru primul pas, am ales 3 tonere (hidrolate) Mayie 100% naturale care au un efect de curățare și tonifiere blândă, cu rezultate foarte bune pentru tenul sensibil. 
Se pot folosi în două feluri: după pulverizare, alege să aștepți până când apa florală a pătruns parțial în piele ca să treci la pasul următor sau folosește o dischetă demachiantă pentru a aplica produsul. Apele florale Mayie nu necesită clătire. 
Îți recomandăm cu drag și încredere unul din aceste hidrolate pentru tenul sensibil:

1. Apa de trandafir Mayie

Obținută natural prin dubla distilare a trandafirilor de Bourbon, această apă florală este un produs special care se remarcă prin efectele sale calmante, antiinflamatoare, antibacteriene și anti oxidative. Hidratează intens, curăță și regenerează tenul și conturul ochilor, lăsând-ți pielea împrospătată, luminoasă și elastică.
Apa de trandafiri poate fi folosită chiar și în caz de acnee, dermatită sau eczemă.
Mirosul încântător te va îndemna să o folosești inclusiv pentru o redare a stării de bine, mirosul de trandafiri fiind un element bine-cunoscut în aromaterapie.

2. Apa de lavandă Mayie

Lavanda ocupă un loc special în lumea plantelor - și pe bună dreptate. Nenumăratele ei beneficii au fost dovedite de-a lungul timpului iar noi le subliniem pe cele destinate tenului sensibil.
Hidrolatul de lavandă Mayie are un efect regenerator, calmant și tonic și îți va bucura tenul ori de câte ori îl vei aplica. Pulverizează pe față, gât și pe pielea din jurul ochilor pentru a simți rezultate imediate. Ameliorează iritațiile, hidratează intens și tonifică pielea. Este foarte eficient și după epilare sau bărbierit.

3. Toner Mayie

Tonerul pentru ten sensibil Mayie este un mix de hidrolat de lavandă și hidrolat de Melissa (roiniță), 100% natural, creat special pentru efectele sale hidratante și regenerante. Antibacteriană, antioxidantă și astringentă, această soluție tonică este potrivită și recomandată pentru pielea sensibilă și conturul ochilor. Atenuează acneea, cicatrizează, calmează iritațiile și inflamațiile. 
Tonerul Mayie echilibrează secreția de sebum și redă un aspect catifelat tenului ori de câte ori este aplicat. Agitați flaconul înainte de pulverizare.

 

Pasul 2: hidratare/hrănire/emoliere

După ce am folosit una din apele florale și aceasta s-a absorbit parțial în piele, aplicăm unul din uleiurile Mayie 100% naturale, obținute exclusiv prin presarea la rece, lentă a semințelor sau nucilor atent alese. Înlocuiește crema de față cu unul din aceste uleiuri extravirgine prețioase care vor acționa ca un elixir emolient și vor constitui superalimentul tenului tău. 
Aplicăm câteva picături pe ten și masăm ușor cu mișcări circulare, favorizând absorbția. 

1. Uleiul de măceşe Mayie

Din semințele de măceșe culese din zone virgine ale Carpaților românești, am creat acest superaliment pentru ten, bogat în nutrienți precum vitamina E și D, β-caroten și acizi grași esențiali. Uleiul de măceșe hidratează intens fără să îngrașe, regenerează tenul și constituie un puternic antioxidant. Complexul de vitamine contribuie la fermitate și iluminare și face din uleiul de măceșe Mayie un minunat produs anti-aging. Ajută la diminuarea cearcănelor, reface textura pielii și elimină micile imperfecțiuni sau pigmentări.

2. Uleiul de cătină Mayie

Complexitatea și eficacitatea uleiului obținut din semințele de cătină se remarcă de asemenea prin mix-ul de acizi Omega 3,6,7,9, vitamine, fitosteroli și numeroși alți nutrienți benefici. Menționăm în primul rând puternicul său efect antioxidant și antiinflamator. Uleiul de cătină calmează, hidratează și hrănește intens tenul, fără a lăsa senzația de gras sau lipicios.
Cătina stimulează producția de colagen și protejează bariera naturală de protecție a pielii. Tenul tău va avea un aspect luminat, perfect texturat, ridurile vor fi diminuate, aspectul cearcănelor îmbunătățit. Este recomandat inclusiv în caz de acnee sau rozacee datorită proprietăților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare.


3. Uleiul de argan Mayie

Marocul este patria copacilor de argan de unde întreaga lume a împrumutat acest secret al frumuseții tenului și părului. Din nucile de argan se extrage, prin presare lentă, la rece, acest prețios ulei extravirgin și certificat organic. Uleiul de argan Mayie este extrem de apreciat pentru mix-ul său unic de acizi grași esențiali, caroten, vitamine și antioxidanți. Este un ulei uscat, puternic hrănitor și regenerator care nu lasă senzația de ten gras sau lipicios. 
Uleiul de argan este un ulei non-comedogenic care reglează producția de sebum, decongestionează porii și favorizează exfolierea naturală a pielii. Regenerează, hidratează intens și profund și reduce radicalii liberi, amplificând aspectul luminos și elasticitatea tenului.

4. Uleiul de floarea soarelui Mayie

Extras prin presare lentă din semințele florilor crescute după principii organice la ferma Mayie, uleiul de floarea soarelui este un concurent demn al celorlalte 3 și vine să completeze gama noastră de produse intens hrănitoare. Cu o textură ușoară care se absoarbe repede în piele, uleiul de floarea soarelui se bazează pe un complex de vitamine, acizi grași și lecitină, care stimulează producția de ceramide, previne formarea ridurilor, iluminează tenul și calmează.
Recomandat pentru prevenirea primelor semne de îmbătrânire, acest ulei promovează o textură fină, mătăsoasă a pielii, reduce pigmentarea și redă luminozitatea tenului. Folosit în combinație cu apele florale Mayie, va hidrata și hrăni tenul sensibil și uscat, conferindu-i confort zilnic.


Pasul 3: serul

După primii doi pași esențiali din rutina zilnică de îngrijire a tenului, venim și o completăm cu un produs cu totul special și anume serul Mayie Melissa Youth. Acest produs a fost dezvoltat după multe cercetări și testări ale efectelor extractelor din măceșe și Melissa (roiniță). 
Serul Melissa Youth este produsul VIP când vine vorba de anti-aging, regenerare și hidratare. 
Superaliment pentru ten, acest ulei uscat stimulează producția de colagen, reglează sebumul, elimină micile imperfecțiuni, reface textura pielii și regenerează celulele tenului în toate straturile sale. Constituie un adevărat elixir pentru tenul sensibil dar e potrivit pentru toate tipurile de ten.
Aplică serul zilnic pentru a-ți încânta tenul cu un mix complex de nutrienți și bucură-te de principiile active ale miraculoasei Melissa.

Pasul 4: Uleiul esenţial de lavandă Mayie (opţional)

Versatilitatea acestui ulei esențial este bine cunoscută atât în lumea cosmeticii cât și în cea a aroma terapiei. Dorim să subliniem aici aspectul de puternic regenerant natural al acestui produs.
Uleiul esențial de lavandă Mayie are rezultate excelente pentru pielea sensibilă, rezultate care se bazează pe proprietățile sale antiseptice, antalgice, antispasmodice, cicatrizante și regenerante.
Poate fi aplicat pe piele prin picurare sau diluat într-o bază de ulei vegetal precum cel de măceșe sau cătină și folosit ca un produs terapeutic. Calmează, regenerează și ameliorează aspectul pielii în caz de mici răni, arsuri, înțepături de insecte, eczemă, alergii, psoriazis. 

Produsele Mayie nu creează dependență sau sensibilizare și sunt recomandate pentru toaletarea și îngrijirea zilnică a pielii, tenului și conturului ochilor.Sunt obținute prin metode tradiționale, fără solvenți sau procedee chimice. Păstrați produsele în ambalajul original, închis ermetic, ferit de lumină și umiditate, la temperatura camerei.

Se recomandă precauții în cazul persoanelor sensibile sau alergice la uleiurile esențiale, gravide, mame care alăptează și copii.

 

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate