Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Comandă de 400 de lei pentru 10% reducere!
Cadouri gratuite la comenzi de 150 sau 200 lei
Transport gratuit pentru comenzi peste 200 lei!
Coșul

Cum să faci propriul tău săpun natural cu lavandă Mayie, la tine acasă

Postat de Tudor Panait pe
Cum să faci propriul tău săpun natural cu lavandă Mayie, la tine acasă

Pasul 1: Pregătim toate ustensilele

 

✓ 2 vase care intră unul în altul pentru bain-Marie (oale inox, emailate sau sticla termorezistentă)

✓ Cântar, termometru (cu infraroșu), blender vertical/tel

✓ Spatulă, linguri, vase sau boluri pentru ingrediente

✓ Matrița ( formă de silicon pentru brioșe)

 

Pasul 2 : Cântărim toate ingredientele (în grame!)

 

✓ 90g unt de cacao (noi am avut borcan de 100ml care a echivalat cu 90g)

✓ 90g unt de shea (noi am avut borcan de 100ml care a echivalat cu 90g)

✓ 230g ulei de cocos

✓ 280g ulei de măsline extravirgin

✓ 40g ulei de ricin

✓ 228g apă de lavandă

✓ 106g sodă (NaOH minim 97%)

✓ 12g ulei esențial de lavandă Mayie (=aproximativ 15ml)

 

Urmărește înregistrarea Mayie Live în care facem această rețetă de săpun natural!

https://www.youtube.com/watch?v=2evB0a34ucU&feature=youtu.be

 

Pasul 3: Trecem la treabă

 

✓ Punem apa de lavandă într-un vas termorezistent. Cu mânecă lungă, mănuși și într-un spațiu bine ventilat, turnăm puțin câte puțin soda peste apa de lavandă (niciodată invers!), având grijă să nu inhalăm vaporii. Amestecăm până se dizolvă complet și lăsăm deoparte la răcit.

 

✓ Cu cele două vase/oale realizăm un bain-Marie. Pe aragaz/plită punem vasul mare cu apă la fiert. Punem în vasul de deasupra unturile și uleiurile unul câte unul, amestecând până se dizolvă și omogenizează toate. Apoi scoatem vasul de pe aburi și lăsăm deoparte la răcit.

 

✓ Măsurăm temperatura amestecului de uleiuri și soluției de sodă mereu, urmărind ca acestea să ajungă la 45-50 de grade Celsius. Când au atins această temperatură, turnăm soluția de sodă peste amestecul de uleiuri, folosind spatula pentru a evita crearea bulelor de aer. Amestecăm ușor cu spatula pentru a omogeniza.

 

✓ Introducem blenderul vertical și îl ciocnim de câteva ori de pereții vasului pentru a elimina aerul, apoi îl pornim în secvențe scurte de 3-5 secunde, amestecând și omogenizând. Suntem atenți la compoziție, să ajungă de consistența unei budinci (suficient de lichidă să puteți turna în forme).

 

✓ Turnăm compoziția în matrița de săpun (sau forma de silicon) și lăsăm descoperit 24-48 de ore la răcit și întărit. Scoateți săpunul din forme doar după ce s-a întărit.

 

✓ Săpunurile se lasă la maturat 4-6 săptămâni (minim 4) pe un raft sau într-o cutie într-un spațiu bine ventilat.

 

Minunat! Spor la treabă!

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate