Alege produsul potrivit în funcţie de tipul de ten
Postat de Tudor Panait peTenul fiecărei persoane poate fi considerat cea mai bună carte de vizită, deoarece analizând atent textura pielii, ne putem da seama de stilul de viaţă al fiecăruia. Persoanele care acordă atenţie ritualului de îngrijire zilnică, hrănind tenul cu produsele adecvate, se pot bucura de o piele sănătoasă, care emană vitalitate.
Atunci când alegem produsele de îngrijire, în special cele dedicate tenului, este important să cunoaştem propriul tip de piele. Fiecare tip are nevoi diferite, care trebuie luate în considerare în rutina de zi cu zi. Citind acest articol vei afla cum îţi poţi determina tipul de ten, ce caracteristici are fiecare categorie și cum îţi poţi îngriji corespunzător tenul.
Pielea este unul dintre cele mai importante organe ale corpului: aceasta ne protejează de influențele negative ale mediului înconjurător și totodată elimină toxinele. Fără o îngrijire adecvată, tenul nu va avea un aspect sănătos. Aşadar, apare necesitatea îngrijirii corespunzătoare a acestuia. Însă cum poţi face asta? Pentru început, va trebui să afli care este tipul tău de ten.
Care este tipul tău de ten?
Pentru a afla în care categorie te încadrezi, este important să cunoşti varietatea de tipuri de piele care există și care sunt caracteristicile acestora.
Ten gras
Persoanele cu acest tip de piele tind să aibă un aspect lucios al tenului. Iată câteva caracteristici ale tenului gras:
- pielea secretă mai mult sebum decât cantitatea normală, acest lucru ducând la un aspect lucios
- pori mari
- puncte negre şi coşuri
- predispoziţie la acnee
- coşurile se răspândesc pe spate
Nivelul ridicat de sebum la nivelul tenului poate fi o problemă reală! Ca să nu mai vorbim despre punctele negre! Pe de altă parte, pielea grasă are tendinţa de a îmbătrâni mai greu, astfel că ridurile vor apărea mult mai târziu decât la persoanele cu alte tipuri de ten.
Pentru tenul gras, purificarea este deosebit de importantă! Produsele care ar irita alte tipuri de piele pot fi excelente pentru tenul gras. Îţi recomandăm soluţii 100% naturale pentru reglarea secreţiei de sebum, care nu creează sensibilitate sau dependenţă. Printre acestea amintim:
- Ulei esenţial de lavandă
- Apa de trandafir bourbon
- Ulei de măceşe
- Apă de Melissa
- Ulei de cătină
- Apă de mentă
Produsele de mai sus pot regla excesul de sebum, oferind pielii un aspect hidratat şi sănătos. Exfolianții din compoziţia acestora împiedică porii să se înfunde de la producția excesivă de sebum, acest lucru ducând la mai puține puncte negre și coşuri.
Sfat: Nu folosi creme hidratante pentru îngrijire! Purificarea este mult mai importantă decât hidratarea! Când vine vorba de produsele cosmetice, utilizează soluţii matifiante, cu efect antibacterian și de purificare.
Ten uscat
Pielea uscată este cea mai sensibilă dintre toate tipurile de piele. Se poate recunoaşte astfel:
- imediat după purificare, pielea capătă un aspect foarte tern
- este sensibilă la influențele mediului, precum căldura sau frigul
- tinde să se înroșească uşor
- riduri fine cauzate de lipsa hidratării
- pori mici
- textură mată
- nu are strălucire naturală
Aceste caracteristici îţi sunt cunoscute? În acest caz, pielea ta este foarte săracă în grăsimi și lipide. La polul opus, pe pielea uscată rareori apar pete sau coşuri.
Tenul uscat are nevoie de hidratare, protejare si regenerare. Îţi recomandăm să foloseşti produse 100% naturale, care pot avea grijă de tenul tău, indiferent de condiţiile de mediu. Foloseşte aceste soluţii care conţin 100% ingrediente organice şi îţi garantăm că nu va mai trebui să apelezi la alte produse dermatologice:
- Apă florală de lavandă
- Ulei esenţial de lavandă
- Ulei de cătină
- Ulei de măceşe
- Apă de oregano
-
Ulei de floarea soarelui
Sfat: În ceea ce privește îngrijirea zilnică, recomandăm în special utilizarea produselor care au efecte de hidratare. Grăsimile vegetale, precum uleiul măceşe, uleiul de cătină sau uleiul esenţial de lavandă sunt ingredientele care vor face minuni asupra tenului tău.
Ten sensibil
În îngrijirea și curățarea pielii sensibile trebuie să se evite folosirea substanţelor care pot provoca alergii! Acordă o atenţie deosebită ingredientelor din produsele cosmetice folosite! Iată câteva dintre caracteristicile pielii sensibile:
- sensibilă la frig și căldură
- intoleranță la parfumuri
- alergii
- mâncărimi
- roșeață, coşuri sau chiar eczeme
- reacţii la condiţiile de mediu sau la diferite produse cosmetice
Produsele neadecvate sau o îngrijire excesivă poate irita pielea și poate provoca roșeață. Aşadar, cu cât lista de ingrediente din produsele cosmetice este mai scurtă, cu atât mai mult te vei putea bucura de un ten sănătos.
Tenul sensibil necesită o îngrijire specială pentru a-l menţine sănătos, fără iritaţii, mâncărimi sau senzaţii de disconfort. Pentru că sensibilitatea este provocată de cele mai multe ori de ingredientele chimice, îţi recomandăm să foloseşti reţete 100% naturale de refacere şi întreţinere a tenului, precum:
- Toner pentru ten sensibil
- Ulei de cătină
- Melissa Youth
- Ulei de măceşe
- Apă de trandafir bourbon
- Ulei esenţial de lavandă
Sfat: Ingrediente precum lavanda, menta și măceşele sunt deosebit de liniștitoare pentru piele. În plus, apa florală calmează rapid pielea iritată, deoarece extractele sunt considerate agenți calmanţi.
Ten mixt
Pielea mixtă poate fi foarte pretențioasă din punctul de vedere a îngrijirii, deoarece prezintă atât zone uscate, cât și zone cu exces de sebum. Iată cum poţi recunoaşte acest tip de ten:
- obraji uscați
- zona bărbiei cu exces de sebum
- frunte uscată
- impurități în zona T (frunte, nas, bărbie)
În cazul acestui tip de ten, zona T este grasă, iar restul tenului este normal sau uscat. Aşadar, persoanele care au acest tip de ten, se confruntă cu o situaţie uşor delicată. Iată care sunt soluţiile ideale pentru tine:
- Apă de oregano
- Apă de salvie sclarea
- Ulei esenţial de melissa
- Apă florală de lavandă
- Apă de melissa
- Apă de mentă
- Ulei de cătină
Sfat: Curățarea tenului mixt se poate face la fel ca în cazul tenului sensibil. Îngrijirea acestui tip de ten trebuie făcută cu mare atenţie. Aşadar, îţi recomandăm să aplici soluţii hidratante doar pe obraji și zona ochilor. Pentru îngrijirea zonei T, optează pentru produsele adecvate tenului gras, adică cele cu efect de purificare şi curăţare.
Ten îmbătrânit
Doar pentru că ai ajuns la o anumită vârstă, nu trebuie să resimţi efectele de îmbătrânire asupra tenului! Pielea nu începe să îmbătrânească doar după 50 sau 60 de ani! Încă de la 25 de ani, nivelul de colagen începe să scadă într-un ritm alert. Însă această schimbare devine mai vizibilă de abia după 50 de ani, textura pielii arătând lipsită de vitalitate.
Produsele de îngrijire a pielii mature trebuie să fie bogate în următoarele ingrediente:
- Hyaluron
- Vitamine (A, E și C)
- Uleiuri vegetale de înaltă calitate
- Extracte din plante
- Pantenol
- Peptide
Pielea ta este expusă la factori foarte stresanţi din mediul exterior şi începe să dea semne de îmbătrânire? Include în rutina ta zilnică următoarele produse pentru a reda tenului luminozitatea şi textura tânără:
- Melissa Youth
- Apă de oregano
- Ulei de floarea soarelui
- Ulei esenţial de Melissa
- Ulei de cătină
- Apă de trandafir
Sfat: Tenul matur are nevoie de hidratare, aşadar asigură-te că îţi hrăneşti tenul cu ingredientele adecvate! O alimentaţie bogată în antioxidanţi va ajuta pielea să oprească radicalii liberi care distrug colagenul. Printre astfel de alimente se numără şi: fructele de pădure, arahidele, kiwi şi cătina.
Concluzie
Având la dispoziţie diferite produse cosmetice naturale, poţi contracara aceste probleme diferite și totodată poţi ajuta la obţinerea unui tip de ten normal, cu un aspect sănătos şi plin de vitalitate. Deși acest lucru nu este întotdeauna ușor, folosind produsele adecvate, te vei putea bucura de rezultate uimitoare! Încearcă şi tu puterea vindecătoare a naturii: https://www.mayie.ro/ . Hrană pentru piele!
← Postări mai vechi Postări mai noi →
0 commentarii